Virágékszerek

Azt hiszem nem tévedek, ha azt mondom, élővirág nélkül egy esküvő szinte elképzelhetetlen. A virág a szépség, a harmónia, a szeretet és szerelem jelképe is egyben. Minden esetben ünneppé teszi az alkalmat, kiemeli viselője szépségét, harmóniát teremt életünkben. Éppen ezért nem hiányozhat az esküvő díszei közül sem. Nemcsak a ceremónia és vacsora helyszínét dekorálhatja élővirág, hanem díszítheti a menyasszonyt, koszorúslányokat is virágékszer formájában. Kérhetünk virágdíszt a csuklónkra, amelyet édes kis szaténszalag rögzít. Vagy éppen kerülhet gyöngysorra is az élővirág, így maradandó emlékként a tanuk, koszorúslányok megőrizhetik és viselhetik a gyöngysort a későbbiek során is.

 
Különleges hajkölteményeiket a hölgy vendégek, koszorúslányok, örömanyák hajdísszel ékesíthetik. Ez méretétől függően kerülhet hullámcsatra, konytfésűre is. A lényeg, hogy a virágosunk tartós virágokat válasszon, hogy tartós és friss legyen a virágdísz még a nagy nap végén is. Nem utolsó sorban pedig egyeztessünk előre fodrászunkkal, hogy rögzítés szempontjából, különböző hajhosszúságokhoz ő mit ajánl nekünk.

Vannak extra megoldások, mezítlábas esküvők. Egyre elterjedtebb a vintage vonalnak ez az ága is. Miért ne lephetnénk meg a menyasszony, vagy akár koszorúslányokat egy csodaszép bokadísszel?

Most pedig következzenek a virágékszer kategóriák. Ezek szinte kiváltják a menyasszonyi csokrot. Olyan fenséges és uralkodó a virág jelenléte, hogy a szemünk már nem kíván mást. Aki ezt a kategóriát választja, annak körültekintőnek kell lennie további ékszerviselet terén is.

 

A férfivendégek, tanuk, ceremóniamesterek, örömapák a jól bevált kitűzőt választhatják. Ez a legelterjedtebb. De ha mégis valami extrát szeretnétek belecsempészni a virágdíszbe, erre is van természetesen lehetőség. Ha tematikus esküvőt tervezel, ennél klasszabb megoldásokat nem is kell keresned.

fotó inspirációk: Pinterest.com