A romantikus menyasszony stílusa

Az egyik legkedveltebb esküvői stílushoz érkeztünk. Egy igazi hercegnős, királylányos ruha minden pici lány álma.
Még jómagam is, akinek a legkedvesebb játéka egy dömper volt, nyaranta nagymamám nejlon kombinéjába bújba táncikáltam a legszívesebben.
A selymes csillogás, a fidrek meg fodrok egyszerűen elvarázsoltak. Gyönyörűnek éreztem magam benne… nőnek éreztem magam benne. Bármennyire is emancipáltak akarunk lenni a mai rohanó világban….erről az érzésről nem szabadna soha lemondanunk.
 
Azt hiszem ebből a bevezetőből mindenki ráismert arra a lelkületében ártatlan, kislányos naivitással teli tiszta vonalra, amelyet a romantikus stílus magában hordoz.
Egy romantikus menyasszonyi ruha királynővé emeli viselőjét, anyagában dús, pazarlóan összetett és díszített ruhaköltemény. Nagyon sokszor uszály kíséri. A szoknyarész dús hatását fodrok, redők emelik ki. Legtöbbször tüllrétegekből varrt alsószoknya, vagy abroncs segít a tökéletes vonal kialakításában. A szoknyarész ringó mozgása miatt pedig úgy érezzük, menyasszonyunk a fellegekben jár.
 
Milyen csokor illik egy romantikus menyasszonyi ruhához?
Lágy sziromzattal bíró virágokból készített csokor, amely ugyanazt a tisztaságot képviseli mint a menyasszonyunk lelke. Semmi óriási trópusi csoda vad színekkel. Maradjunk a pasztell árnyalatoknál. Jöhet a dús díszítettség is hozzá, gyöngyök, csipkék, stílusában így passzol a ruhához.
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nagy uszályos ruhához óriási csokrot köttetnek. Amitől persze sem a menyasszony derékvonala nem érvényesül, sem a ruha nem látszik,…arról nem is beszélve, hogy leszakad szegény menyasszony karja…robosztusnak érezzük az összhatást. Talán itt van a legfontosabb szerepe annak, hogy élőben is találkozzunk csokorkötés előtt a menyasszonnyal. Lássuk a ruhát legalább fotóról, így igazítva össze a végső összhatást, arányokat, méreteket.
Pár fotót most is gyűjtöttem nektek a romantikus stílushoz. Azt hiszem itt található a legkevesebb stíluskeveredés…épp ebből kifolyólag a legkönnyebb felismerni.

 

 

photos by pinterest.com