Trendi menyasszonyi csokor 2016


Ebben az évben újra és újra megújulunk majd a vintage stíluson belül. Nem lankad érdeklődésünk a téma iránt. Egyszerűen belopta magát szívünkbe ez a bájos, és nem utolsó sorban rettentő nőies és romantikus vonal. Minden lágyságával és gyermeki finomságával, játékosságával együtt.
Ez a trend érlelődik bennünk, töretlenül tartva vezető pozícióját, amely már években mérhető.

Idén nem érjük be egy egyszerű rezgő csokrocskával, valami igazán egyedit szeretnénk. Természetesen a vintage vonal, amely egyértelműen viszi a pálmát minden felett, tartogat számunkra még pár csodát. Nem kell attól tartanunk, hogy ismétlődésekbe botlunk bele.

A vintage vonal kedves kis csokrai tele lesznek apró fejű csokros rózsával, finom sziromzatú lizikével, angol rózsákkal, pünkösdi rózsákkal, hortenziával vagy épp dáliával pasztell árnyalatokban.
 

  
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

 

Bővelkedik majd érdekes vágott zöldekben, bogyós termésekben vagy akár futó növényekben, amelyek izgalmasan omlanak lefelé, vagy teszik bozontos őrületté a csokrunkat. Ezek között is a hamvasabb árnyalatok lesznek a keresettebb fajták, amelyek kiemelik a finom pasztel árnyalatok szépségét: a halvány rózsaszíneket, barack árnyalatokat vagy épp a halvány lila tónust. Ezen csokrok gömbölyűségét csodálni fogjuk, hisz viráganyaga maximálisan lehetővé teszi, hogy szépen kikerekített formát alkossunk belőlük.

A vintage vonal kedves kis csokrai gömbölyűségükben, kerekded formájukban hordozzák a kislányos bájt. 2016-ban folytatódik és finomodik ez a trend. Vegyes, kerek csokrok hozzák el nekünk a vágyott sokszínűséget és játékosságot. Az pedig, hogy a csokor épp zárt vagy lazábban kötött, kiegészítőkkel díszített-e, a menyasszony karaktere, stílusa, így a ruhaválasztás határozza meg. Viráganyagában pedig szintén igazodik ehhez.

 

Mezei jellegű viráganyagból pl. lazább körcsokrokat készítünk, míg a mutatós vagy nemes virágokból inkább a zárt forma mutat jól.
Ha laza a ruházat, egyszerű esése, lágysága játékosságot sugall, a csokornak is követnie kell ezt a bohém jelleget.
Ha szűkebb, zártabb fazont, esetleg klasszikusabb jellegű ruhát választottál, akkor a kerek vagy gömbcsokor zárt formája lesz az ideális választás.
fotók: Pinterest / Flora Esszencia