Menyasszonyi csokrok forma szerint

Az alap csokor formákkal illik tisztában lenni. Ez olyasmi, mint divatlapokat nézegetni, tájékozódni, elképzelve magunkon egy ruhát stb. Biztos voltál már te is úgy, hogy egy kép láttán kapásból kijelentetted…”na én ilyet soha”…így van ez a csokrokkal kapcsolatban is. Már az is előrelépés, ha tudod, milyet nem szeretnél:))) Szépen lassan már csak a kiszemelt, számodra tetszetős csokrokat nézegeted…míg végül beérik a dolog…a színvilág, a viráganyag is.

Na de most nézzük nagy vonalakban…miből is választhatsz.

Kerek csokrok

Talán ezek a legelterjedtebbek manapság. Nem utolsó sorban az egyik legtartósabbak is, hiszen a virágok saját hosszú szárukat megőrizve vannak felhasználva. Az esküvő után napokig gyönyörű marad. Dús, viráganyagban gazdag csokrok, kerek formában kézben kötve. Általában zöld gallér vagy csipke gallérral az alján. Virágfej, virágfej mellett, ami igencsak gazdaggá teszi. Vannak esetek amikor érdekes zöldekkel lazított bokrétákat kapunk, ami olcsóbbá és elérhetőbbé teszi a kissebb költségvetésű esküvők számára is. Így nagyon fontos, hogy mindig megkérdezd a virágkötőt, minimum hány szálból fogja készíteni neked azt. Ez alapján a méret és a dús hatás belőhető. Tehát kedvelt formája ez, az egészen kicsi koszorúslánycsokroktól kezdve a nagy méretű dús menyasszonyi bokrétákig.
Készülhet tűzött technikájú kerek csokor is. A virágfejek rövid szárral egy vizes tűzőhabot tartalmazó úgynevezett mikrofonba vannak beletűzve. Ebből a tűzőhabból kapnak vizet a virágok. Így ha hosszúra sikerül a nagy nap forgatókönyve, napközben nincs lehetőség a csokrot vízbe tenni, ez a technika a legalkalmasabb.

 

Gömbcsokrok

Itt teljesen kigömbölyített kerek csokorról beszélünk.  Mivel igen dús viráganyaga van ennek is, plusz a mikrofon, így számolhattok azzal, hogy van egy pici súlya. Dehát sebaj!! Itt a lenyűgöző forma a lényeg!
Vannak olyan kivételes esetek, ahol a virág megjelenési formájából adódóan adja magát a gömb forma (pl. hortenzia), így kézben is köthető a csokor. Kérjétek ki a virágkötő tanácsát minden tekintetben!

 

Glamelie

Egy különlegesség a csokrok világában. Szirmok tömegéről van szó, amely egyetlen virágfej formába van rendezve. Mintha egy óriás virágfej lenne. Érzékeny, rövid életű csoda.


Csepp és zuhatag csokrok

Van kézben kötött, illetve tűzött technikával készült formája is. A menyasszony csípőmagasságban tartott leomló virágzuhatagáról van szó, amely megjelenésünket nyújtja, királynővé koronáz minket.
Borzasztó mennyiségű viráganyagot tud magába szippantani. Tartóssága a virágkötő által alkalmazott technikán múlik. Itt is érdemes átbeszélni a nagy nap forgatókönyvét, hogy biztosan ez e a legalkalmasabb forma csokrunkhoz.

 

Karunkra fektetett íves csokrok

Nevében is elárulja nekünk, hogy viselése különbözik az előzőektől. Karunkra fektetve viseljük ezt a ívelt virágzuhatagot amelynek alakja inkább egy félholdra vagy kiflire hasonlít. Megjelenésünket nyújtja ez a klasszikus angolszász eredetű forma.

Modern csokrok

Formavilágában egyedülálló, viráganyagában különös vagy épp meglepő alkotások. Modern, extravagáns menyasszonyoknak ajánljuk. Minden esetben egyedi tervezést igényel a formavilága vagy alkalmazott kellékei miatt.

 inspirációs fotók: Pinterest.com