Rusztikus vonal – trend vagy stílus?

Trend vagy stílus? Igazából teljesen mindegy minek hívjuk. Berobbant az életünkbe ez a szívmelengető idillikus hangulat és nem engedjük csak úgy tovasuhanni. Apró részleteiben ismerkedünk meg kellékeivel, tulajdonságaival, felépítve egy teljes stílusirányzatot.

Sokszor tapasztalom, hogy az emberek inkább hívnak manapság mindent vintage-nek mintsem vegyék a fáradságot és megismerjék apró részleteiben a stílusok közötti különbségeket. Márpedig igenis van különbség a vintage, shabby chic és rusztikus vonal között.

Persze stílusok között keveredés mindig is volt és lesz is, ez egyáltalán nem baj…sőt!!!…na de azért nem árt tisztában lenni a dolgokkal.

fotók: pinterest.com / flora esszencia


Mi az amit egy rusztikus irányzat magába foglal? Minden ami a természetközeli állapotot, annak szépségét és sokszínűségét hozza el nekünk. A természetes anyagok színvilágát, textúráját, minden puhaságával és durvaságával együtt. Természet adta anyagokkal, termésekkel, ágakkal stb fűszerezve. Sok-sok zölddel és gyertyafénnyel. Naturisztikus stílusba kötve. Mindezek pedig elhelyezve egy kaspóban, kőedényben, tejes üvegben, vagy épp vödröcskékben, kannákban még akkor is ha viseltes, kopottas a külsejük. Természetesen itt jöhetnek a befőttes üvegek, csipkével és zsinórral díszítve, minden mennyiségben.

 

Elmaradhatatlan kelléke a természeti szépségekkel megáldott környezet, ősfás terület vagy akár egy szőlő lugas, ahol nemcsak a pár de a vendégek is andaloghatnak, feltöltődhetnek.

Tipikusan pajtában vagy ahhoz hasonló erdészházakban, vendégházakban, melegedőkben, vadászházakban megrendezett események. Kísérője lehet a lenvászon minden árnyalata, gyapjú takarók, kötött és csipkemotívumos kellékek. Itt biztos házias ételekkel, saját készítésű tortával, süteményekkel fogunk találkozni.  

 

 
 

 
 

 

Különlegessé tehetjük egyedi diy monogramokkal, fényfüzérekkel, rusztikusan durva fa asztalokkal. Ne feledkezzünk meg a kreatívan felhasznált farm eszközökről, amelyek csudijó térdekorációt biztosítanak akár a vendégváráshoz, akár a kültéri ceremóniához, ültetési rendhez vagy fotósarokhoz.