Stíluskalauz menyasszonyoknak – A klasszikus stílus

Szeretném előre leszögezni….sem szakértőnek tűnni…sem pedig stakulyát húzni a menyasszonyra nem szeretnék.
Annál inkább szeretnék segítséget nyújtani mindazoknak, akik összhangba kívánják hozni a karakterüket a megfelelő ruhaválasztással és csokorral.
Stílusokról, stíluskeveredésekről, elhomályosuló határvonalakról fogok írni nektek egy keveset.
 
Miről ismerheted fel a klasszikus stílust?
Ruhaválasztásban: konvencionálist, letisztult vonalvezetést jelent számomra. Valamiért Audrey Hepburn jut eszembe legelőször, nem véletlenül.
Elegancia, a nőiesség egyértelmű példája. Semmi habos-babos, csili-vili, mindenhol csipke gyöngyözve.
Érvényesüljön az anyag és a letisztult vonalvezetés, amely maximálisan kiemeli tartózkodó tiszta női lelkünket.
Ugyanezt tudom elmondani a hozzáillő csokorról is. Letisztult zárt forma, általában egynemű virágokból készült csokor. Semmi tarka-barka, színátmenet, vagy komplementer árnyalatok.
Ha vegyes csokrot választasz mégis, mert nem szeretnéd egyetlen virágfajta mellett letenni a voksot, válassz színben azonos virágfajtákat. Ezeket is zárt formába kötve. Persze a csokor formáját, méretét ettől még a menyasszony alkatához kell igazítani minden esetben.
Úgy érzed nem tiszta klasszikus karakter vagy?…szeretnél egy kicsit bohém is, nagyvilági is lenni….sebaj…egy-két aprósággal kiegészíthető a csokor. Pl. egy bross, gyöngy, toll, szalag, dísztű stb választás is egyedivé varázsolhatja a csokrodat. A határvonalak stílusok között mindig átmenetekkel járnak.
Ezeket az átmenetek pedig nem rontanak az összhatáson, amíg az alapok harmóniában vannak. Vagyis a menyasszony karaktere, a menyasszonyi ruha és a csokor.
És most hadd mutassak példák csokorra, ruhácskára, és menyasszonyokra…persze itt is van némi stíluskeveredés…de azt hiszem az alapok jól érezhetőek. Te melyiket választanád?

 

photo source by pinterest.com