Hódít a vintage és shabby chic

A vintage dekorációnak minden értéke a minősége és kora. Egyedi, érdekes, különleges, játékos darabok, amelyeket újakkal is párosíthatunk.  Kicsit kopottas, de annál értékesebb darabok a 20-as évekből, amelyeket finom színekkel párosítva gyönyörűen illeszthetők be egy pasztel színvilágú esküvő dekorációjába. Igazán hangulatos darabokról van szó, amelyek magukban hordozzák a történelmet vagy egy édes kis történetet a Nagyszülők életéből.
fotók: Pinterest / Flora Esszencia design

 

 
 
 
 
Az apró dekorációs kellékektől kezdve egészen a nagyobb méretű bútorokig használhatunk itt tárgyakat a múltból, amelyek apró vázákkal, akár 1-1 szál virág kíséretében is jól mutatnak. Használhatunk asztali dekoráció részeként bonbonniereket, kristályvázákat, süteményes tálalókat, ezüst és arany kiegészítőket, gyertyatartókat, az ékszerdobozokról, rusztikus kaspókról, képkeretekről stb. nem is beszélve. Akár régi bútorainkat is kicipelhetjük egy szép lombos gesztenyefa árnyékába, hogy ott helyet biztosítson egy kreatív fotózáshoz, vagy épp a vendégkönyv elhelyezésére a szertartás közelében.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagyon sok variációját láthattuk már, továbbra is nagy hangsúlyt kapnak az ékszerek, a kiegészítők, a gyöngyök, a kristályok. Akárcsak egy ékszer vagy egy csillár formájában. Erre a stílusra jellemző a menyasszonyi csokor bross változata is. Élővirág helyett itt brossokból, láncokból, medálokból, kristályokból építjük fel a csokrot élővirág használata nélkül.
 

 
 
 

 
Idillikus hangulatot áraszt ez a stílus. Egyszerű, mégis gazdag, finom dekorációt jelent ez az irányzat. Virágaiban egyszerű, mégis mutatós, a vidéki kert hangulatát idéző fodros szirmú virágok jellemzik. Ezek adják puhaságát, gazdagságát. Lágy pasztell színeiben a levendula és rózsaszín árnyalatok mellett a barackvirág színe továbbra is meghatározó. Használhatunk hozzá sok zöldet, hogy természetessége hangsúlyozva legyen. Megbolondítva egy kis ezüsttel arannyal, hogy a gazdagság és egy cseppnyi ragyogás kézzel foghatóvá váljon. Sok-sok gyertyával, gyertyatartóval, lámpással fokozhatjuk az éjszaka leple alatt az ékszerek ragyogását.
 
Ha kerthelyiségben rendezzük esküvőnket, vagy meghitt vidékies hangulatot szeretnénk, a natur vonal erősíthető a dekorációban termésekkel, ágakkal vagy akár madár motívumokkal és kalitkákkal. Ezek már mind-mind széles skálában elérhetőek a magyar dekorációs piacon is.
 
 


 
 
 
Természetes kiegészítője ennek az irányzatnak a kötött és horgolt terítők, vagy akár egy édes kis meleg kötött takaró egy téli design keretein belül. Ha a helyszín jellege és színvilága megengedi, használhatunk rózsamotívumos, antik hatású textileket, finom lenvászon kíséretében. Megjelenhet a finom anyaghasználat a terítő vagy szalvéta textíliái között is. Akár ceremónia háttérként vagy boldogságkapuként is használhatjuk ezeket a fantasztikus pamut kiegészítőkent. Az otthonosság érzetét fogja biztosítani.
 
 
 
Sokszor keveredik ez az irányzat a DIY elemek használatával. Olyan kézügyes termékekről beszélve mint pl: újrahasznosított vagy antikolt papírkiegészítők, ültető és menükártyák vagy akár asztalszámozás. Csipkével vagy kenderzsinórral díszített ajándékdobozkák, meghívók, vagy antik kulcsokkal tematizált esküvői ültetési rend. Egy gyönyörűen megrajzolt krétatábláról nem is beszélve. Vagy említhetném a családi fotók vagy egy szerelem fotóinak megjelenítését a dekorban. Ezeregy megoldás létezik. Rád bízom a választást, hiszen ezek az elemek tökéletesen megférnek a vintage stílus kopottas bájával. Arra kell csak ügyelned, hogy a megfelelő technikával elkészített minőségi terméket készíts, máskülönben egyértelműen rontja a patináns kiegészítők megjelenését.