Az egyházi esküvő díszei

Sokan kérdezik tőlünk, hogyan lehet a hagyományos díszítés mellett méginkább alkalmivá, ünnepivé tenni az egyházi szertartást. Az oltár és a mellékoltárok díszítésénél, valamint a vázadíszek elhelyezésénél érdemes és illő megkérdezni a helyi plébánost, hogy mivel járulhatunk hozzá a templom díszítéséhez. Ő tudja ugyanis leginkább, hogy mi a helyi szokás és elvárás. 
A mi alkalmi díszünk a helyi adottságoknak megfelelően két kisebb virágdísz volt, melyeket kovácsolt vas állványra helyeztünk. Így vált térdekorációvá, kiemelve a főoltárt, ahol a szertartást levezették párunk számára. Ezeket az állványokat természetesen máshol is felállíthatjuk attól függően, hogy hol van rá szükség: polgári szertartáson vagy egy kerti ceremónián.
A főhajó padsorainak nemes egyszerűségét gyöngyházfényű fehér organzával emeltük. A szalagok éppúgy, mint a fehér virágok elegánssá tették a templom modern, mégis meghitt atmoszféráját. A padsorok elé mécsestartókat helyeztünk.
A bevonulási útvonalat ezenfelül számos ötlettel tehetjük szebbé, mint például virágszirmok, szalagok, masnik. Az esküvőkön gyakran megjelenő rizsszóráshoz vagy buborékfújáshoz viszont szintén ki kell kérjük a helyi plébános véleményét, mert a baleseteveszélyt magában rejtő helyeken nem tanácsos ezeket alkalmazni.
Ezúttal is a Fénylabor csodás fotóiból válogattunk számotokra.