2012 esküvő trend – Natúr vonal

Épphogy megérkeztek az 2012 trend színek, máris azon gondolkodunk milyen formában, hogyan alkalmazhatnánk a legfrissebb árnyalatokat.

Egy kis ízelítőt, kedvcsináló sorozatot terveztünk mindazoknak akik szívesen lennének bevállalósak az új esztendőben. Az első ilyen téma a natúr dekoráció.

Natúr dekoráció – visszatérés a természethez. Minden ami lágy és természetes színében és formájában érintetlenül használtunk fel.

Fából, parafából, bőrből, gyapjúból, csupa naturális dolog. Minden évszakban alkalmazható, szezonális virágokkal és termésekkel. Pl. tavasszal az elbűvölő pünkösdi rózsa, boglárka, tulipán, nárcisz vagy akár a jácint. Kiegészítve egy kis kövirózsával, pozsgással, vagy épp ágas bogas körítést is tervezhetünk hozzá…mintha a tavaszi természet épp erőre kapna a hosszú tél után.

Színeiben minden harsány árnyalatot mellőz, halvány pasztelszínek. Elsősorban a barna és zöld árnyalatok jutnak eszünkbe, de ne feledkezzünk meg a szürkés, sárgás, kékes árnyalatokról. Ezek csodásan párosíthatók egymással, sőt egy élénkebb szín kísérői is lehetnek, annak élénkségét kihangsúlyozva.

Dekorációs kiegészítőként használhatunk kő vagy kerámia tálat, üveget, kosarat, bőr szütyőt amibe akár vendégajándékot is rejthetünk. Ajándékozhatunk erdei málna lekvárt, mézet, vagy frissen szedett gyümölcsöket a vendégeinknek. Elővehetjük a fáskamra sarkába hajított fonott kerti székeket, a tejes csuprot, vagy egy régi teknőt, boroshordót is, szépen bedíszítve élővirággal. Idetartoznak még a csodás kerti lámpások, kalitkák egy kis örökzölddel. A lényeg, hogy mindennek hagyjuk meg eredeti szépségét. De az se baj ha épp ütött-kopott mivoltát használjuk dekorációs céllal…ez a vonal a rusztikus vonal. Manapság nagy piaca van ennek az ágnak is….szóval ne szégyelljük…tegyük a legbecsesebb helyre.
Saját anyagunkat e témában a “Natúr dekoráció házassági évfordulóra” bejegyzés alatt találhatjátok.
Egy kis webes körképet is készítettünk Nektek, a legszebbek, képekben, szakmabeliektől.
(marthastewart.com/accenttheparty.com)